Print Friendly, PDF & Email

De RPV Regio Delft is 26 februari 1986 opgericht.

De leden zijn afkomstig uit de plaatsen Delft, Pijnacker, Nootdorp, Den Hoorn, Schipluiden, Rijswijk, Den Haag Ypenburg, De Lier, Naaldwijk, Wateringen.

Onze informatieavonden worden gehouden in de restaurantzaal van woonzorgcentrum Lindenhof aan de Cort van der Lindenstraat 245, 2613 LC Delft.

Beste bestuursleden,

 

Graag delen we met jullie een positief bericht over de toegankelijkheid tot oefentherapie waarvoor wij al jaren strijden. We zijn weer een stap verder:

Minister Bruins heeft zojuist besloten om ons onderzoeksvoorstel naar langdurige oefentherapie aan te wijzen als potentiële kandidaat voor voorwaardelijke toelating tot de zorgverzekering. Het gaat om twee onderzoeken naar de effecten van langdurige oefentherapie bij mensen met ernstige vormen van reumatoïde artritis (RA) en Axiale Spondyloartritis (Axiale SpA). Op basis van de uitkomsten van deze onderzoeken wordt bepaald of langdurige oefentherapie voor deze specifieke groep patiënten in het basispakket komt. Hierover hebben wij zojuist ook een bericht op onze website geplaatst.

 

Het is weer een stapje dichterbij in de toegankelijkheid tot oefentherapie, maar we zijn er nog niet. We gaan nu eerst de onderzoeken verder uitwerken en er moeten afspraken met diverse partijen worden vastgelegd in een convenant. Daarna volgt het definitieve besluit van de minister. We gaan hiermee de komende maanden aan de slag. Zodra er nieuwe ontwikkelingen zijn, houden we jullie hier van op de hoogte.

 

 

Met vriendelijke groet,

drs. Sija de Jong
Manager Patiëntenbelangen

Vanaf 1 juli 2018 is onze nieuwe naam