Print Friendly, PDF & Email

ATTENTIE ATTENTIE ATTENTIE

up date caronavirus

update 26-5-2020

Wij willen graag met jullie delen de wij van Reuma Nederland een update hebben gekregen wat de de corona maatregelen voor u betekend;

ReumaNederland ontving naar aanleiding van de versoepelingen van de verschillende vragen. Mensen stelden vooral de vraag of het verstandig is om mee te gaan doen aan beweeggroepen in de buitenlucht of het warmwaterzwemmen, als zij afweer onderdrukkende medicijnen gebruiken.

Zij hebben de NVR (Nederlandse Vereniging voor Reumatologie) deze vragen voorgelegd en het volgende advies hebben zij gegeven:

Met gebruik van afweeronderdrukkende medicijnen val je onder de hoog-risicogroep

Mensen die afweeronderdrukkende medicijnen gebruiken vallen in de zogeheten ‘hoog-risicogroep’, dus de hoog-risicogroep voor corona. Mogelijk verhogen deze medicijnen je infectierisico. Of maken ze het verloop van een corona-infectie ernstiger. Hierover is nog niet alles bekend. Zolang hier nog onvoldoende over duidelijk is, doen deze mensen er goed aan om de adviezen voor hoog-risicogroepen te volgen.

Wanneer val je verder in de hoog-risicogroep?

Ook mensen met reuma die geen afweeronderdrukkende medicijnen gebruiken, doen er volgens de NVR goed aan om alert te zijn of ze om een andere reden ook in de hoog-risicogroep vallen. Ook voor deze mensen wordt bewegen in een groep en warmwaterzwemmen afgeraden.

Het RIVM noemt de volgende risicofactoren:

  • Andere gezondheidsproblemen, zoals bepaalde hart-, long-, nier-, of leveraandoeningen, diabetes of HIV
  • Leeftijd van 70 jaar of ouder
  • Ernstig overgewicht (BMI is 40 of hoger)

Meer informatie op de website van het RIVM: https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/risicogroepen

Deelname aan beweegactiviteiten wordt afgeraden voor de hoog-risicogroep

De NVR raadt deelname aan groepsbeweegactiviteiten in de buitenlucht en warmwater zwemmen af. Als je tot de hoog-risicogroep behoort door bijvoorbeeld het gebruik van afweeronderdrukkende medicijnen is het beter om niet in een groep te gaan bewegen of mee te doen aan warmwaterzwemgroepen.

Het is heel goed om te blijven bewegen, maar het is verstandiger om niet in een groep te bewegen, omdat er dan een hoger risico is dat je in contact komt met het coronavirus.

De maandelijkse kosten voor de beweeggroepen worden niet in rekening gebracht voor de periode dat het niet mogelijk is om te oefenen.

Het bestuur wenst u allen veel sterkte in deze moeilijke tijd.

Blijf in beweging en gezond

Volg de tips gekregen die wij hebben gekregen via Basalt, zoals de filmpjes die zijn gemaakt.

Warming up: https://youtu.be/cnynTYfCPWY

Krachttraining:  https://youtu.be/5LW3b75bdxg 

Oefeningen op de mat: https://www.youtube.com/watch?v=nrkU0K6YL3k

activiteiten piramiden: activiteiten piramide

oefenen in je eendje: oefenen in je eendje

Lees hier verder

over meer nieuws in verband met het corona virus

Deze mail ontvingen wij als bestuur, graag vragen wij jullie om er even naar te kijken en als je wilt om mee mee te doen……

niets is verplicht maar er is wellicht altijd iemand geholpen met onze medewerking.

Beste allemaal,

Voor mijn opleiding ergotherapie, aan de HAN in Nijmegen, doe ik onderzoek naar de invloed van een reumatische aandoening op het bezoeken van concerten en festivals. Om erachter te komen wat de invloed is, zou ik graag willen weten wat ervaringen van mensen met een reumatische aandoening zijn als het gaat over het bezoeken van concerten en festivals. Om inzicht te verkrijgen in deze ervaringen heb ik een enquête opgesteld. Om deel te kunnen nemen maakt het niet uit of u concerten en festivals bezoekt of niet. Het invullen van de enquête duurt ongeveer 10 minuten. Daarbij zal ik de gegevens anoniem verwerken.

Indien u jonger bent dan 18 jaar, vraag ik u om eerst toestemming te vragen aan uw ouders of u mag deelnemen aan het onderzoek.

De link van de enquête is: https://www.enquetesmaken.com/s/fbc4460

Alvast bedankt!

Met vriendelijke groet,

Anouk Somers

 

  1. Indien u bezig bent met het invullen van de enquête en niet meer deel wilt nemen of achteraf bedenkt dat u toch liever niet wilt deelnemen, dan mag u mij een mail sturen en dan zal ik ervoor zorgen dat de gegevens worden verwijderd. Mijn mailadres is anouksomers2001@outlook.com